top of page

Fugt i kælderen

Sikring af kældre vægge og gulv mod vand og fugt.

Hvad skal jeg gøre? 
Når der optræder fugt eller vand i en kælder, er det første der skal gøres, at finde årsagen til problemet. Dette er ikke altid ligetil da fugtige kælder kan skyldes mange forhold, og du skal derfor have en professionel ud for at kigge på problemet, du kan kontakte os nederst på siden.  
Hvorfor har jeg fugt i kælderen?

Da det på de seneste år er begyndt at regne mere og kraftigerer end tidligerer, sker der det at jorden, ligesom en husholdnings svamp, bliver mættet og ikke kan indeholde mere vand, det resulterer i at mange oplever fugt på deres vægge som de aldrig har set før. Der er også sket det at opstuvning dvs. kloakvand som løber tilbage i rørene, gør at utætheder som man aldrig ville have opdaget, pluseligt giver problemer, med et opfugtet kældergulv. Det er ikke kun usundt for bygningen, men også for miljøet.

Læs om klimaet her!

Når der monters højvandslukker på ledningerne vil det betyde at der ved opstuvning, opstår et tryk på rørene, dette kan føre til at der ved opstuvning trænger vand ud igennem utætte rør med fugt i kældergulvet til følge.

Hvordan undgår jeg fugt i kælderen? 

Der er findes flere løsninger alt efter hvad problemet er. De fleste problemer med fugt i væggene løses med dræn af forskellige typer ( læs mere om dræn ), andre løsninger er højvandslukker, der kan også være tale om en ny, eller hel omlægning af belægningen omkring huset, eller en ny/anden måde at afvandinde befæstede arealer. En mulighed årsag til fugt er også de mange gamle og ødelagte sandfangsbrønde der står, mange steder og siver vand ud mod soklen når det regner.

Under alle omstændgiheder vil vi gerne, og helt uden forpligtigelser for dig som kunde, komme og gennemgå problemerne, give et bud på hvilken løsningen der bør andvendes, og samtidigt sende et tilbud på løsning af opgaven.

Kontakt os og kom godt igang.

bottom of page