top of page

Højvandslukker

Skal højvandslukkeren monteres i en brønd, eller er den bedste løsning at monterer højvandslukkeren i gulvet? Det kan også være en fordel at afblænde afløb, og samtidigt nedlægge døde ledninger. Alt dette skal vi nok finde ud af, så du får den bedste løsning for dig og dine behov. Her på siden kan du finde svar på nogen af dine spørgsmål, omkring hvad en højvandslukker egentligt er og hvordan den virker. 

Hvornår bruges en Højvandslukker?

Højvandslukker kan monteres hvis der, kan ske skade på indbo, inventar eller bygning når der forekommer opstuvning, og kloak eller regnvand løber tilbage i rørene og ud af toiletter og afløb der ligger lavt i forhold til terrænet. Ved enhver opgave skal tegningerne gennemgås, og installationerne tjekkes, så man er sikker på at opnår den ønskede effekt, inden man bruger penge på løsningen. 

Hvor placeres Højvandslukkeren? 

En højvandslukker kan placeres flere steder på afløbsinstallationen, den kan sidde udendørs i en brønd, eller den kan sidde inde ved afløbet. Placeringen afhænger blandt andet af hvilke muligheder den eksisterende rørføring tillader, derfor skal tegninger gennemgås eller der skal foretages en tv-inspektion. Det vil næsten altid kræve en opbrydning af gulv eller brønd, for at installere en højvanslukker. Kun i få enkelte tilfælde hvor rørene ligger synligt kan den monteres uden de store anstrengelser.

Hvad består en Højvandslukker af?

En højvandslukker består af flere dele, der er klapper af forskellig størrelse, og nogle højvandslukkere er forsynet med motor og målerer det tjekker niveauet for vandet i afløbet. Der findes generelt 4 typer højvandslukkere, som bliver defineret af hvilke afløbsinstallationer de skal beskytte. Højvandslukkeren består af 2 klapper, den ene kan betjenes manuelt, og den anden lukker automatisk og giver en alarmmelding der advarere bygningens brugere om at nu er der opstuvning og højvandslukkeren er lukket.

Hvad kan jeg selv gøre? 

Du kan selv gøre noget for at fremme processen og spare penge ved at fremskaffe plantegning, snittegning og kloaktegning af din bolig. Tegningerne kan hentes hos den kommune du bor i, hos byggeforvaltningen eller prøv weblager.dk eller filarkiv.dk der kan du også i nogle kommuner finde tegningerne over din ejendom. 

Er du i tvivl?

Er du i tvivl så ring til kloakmesteren på tlf.: 40 55 91 94 og få en snak om mulighederne, eller kontakt os på skipper@kloaker.dk og få et uforpligtende tilbud, så du kom igang med at sikre din ejendom mod fremtidens vejr. Hvis du vælger Møllebæk til at udføre dit projekt, er du sikker på at få løst din opgave efter den sidste nye viden og med de bedste materialer der findes på marked. Vi har over 25 års erfaring og har gennem tiden løst mange spændene opgaver. 

Har du andre kloak problemer? 

Vi er Aut. Kloakmester og udlært entreprenør og derfor kan vi løse alle former for regn-, fugt- og spildevandsproblemer. Ved blandt andet at installerer højvandslukker og lave omfangsdræn, monteres en pumpebrønd, eller udføre andre tiltag, se vores hjemmeside for mere information møllebæk.dk

bottom of page